Mera Om Trolikt & Rimlikt

Här samlar jag poesi jag skrivit alldeles själv under åren, och så som det ser ut i min vanliga skrivbok så varvar jag dikter, citat och sånger med bibelord. Inspirationen till skrivandet kommer från upplevelser i tron på Jesus Kristus som min frälsare, familjen, vännerna, naturen och musiken.

Jag heter som sagt Maine. Har fyllt 50 år. Min familj består av äkta mannen Calle, tre barn i åldrarna 15, 18 och 24, en shetland sheepdog och ett gäng akvariefiskar. Förutom att vara mamma och förskollärare så håller jag på med musik och poesi. Ibland är det kul att skapa en låt. Jag tycker också om att vara ute. En skogspromenad eller en skotertur med lite matsäck. När det gäller kyrkor och gudstjänster så trivs jag bäst i Filadelfia men jag besöker gärna andra platser där jag har chansen att få fyllas av Guds kraft.

”Himmelskt ljus över den sköra stängeln”

Någonting i min kropp gör så att har jag konstant kronisk värk. Förmodligen överrörligheten, enligt sjukgymnasterna. På grund av det och flera andra komponenter, bl a IBS, migrän, trötthet och tinnitus, så har jag varit helt sjukskriven sen slutet av 2014 och större delen av 2015. Då kunde läkarna inte ge mig någon diagnos, men i februari 2016 fick jag diagnosen Ehlers-Danlos Syndrom.  Sen våren 2017 försöker jag  jobba heltid. Det går sådär.

Allt vardagsjobb kan ses som träning och rehabilitering. Att skriva poesi är för mig en viktig ventil, och i kombination med musiken är det terapi. Jo, jag har träningsprogram jag fått av sjukvården också, men det är inte lika kul. Jag går hellre till simhallen, åker en tur i skidspåren eller … bara dansar en stund till lite bra lovsång.

3 thoughts on “Mera Om Trolikt & Rimlikt”

  1. Hej Maine.
    Vad kul och nu ska jag läsa dikter inte nåt jag brukar göra det är mammas buissnes. Men den med korset var ju kanon fin. Får jag låna nån dikt och läsa upp i kyrkan? Jag skickar länken till mamma & Syrran oxå.
    Glad Påsk önskar vi här nere och så hoppas jag att vi ses i sommar.
    Kram Ulle

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.